Vi arbetar med den absolut senaste tekniken

2016-10-08 - Reading time: 2 minutes #customer

Chorus utvecklar med nya verktyg för att ge vårdpersonal, patienter och anhöriga tillgång till vårddata på ett helt nytt sätt än tidigare. Tänk att kunna se sin journal direkt i datorn/telefonen och att kunna dela denna information med din doktor - visst vore det bra!

Svensk sjukvård står inför stora utmaningar. Vi blir allt äldre och vården kostar allt mer. Vården har dessutom en mängd olika IT-system och journalsystem som ofta har direktkopplingar mellan varandra. Det har gjort att integrationskostnaderna skjutit i höjden och att allt mindre resurser finns för att utveckla nya funktioner för vårdpersonal och invånare. Säkra lösningar, där data från befintliga system görs tillgängliga med patienternas tillåtelse blir därför allt viktigare.

Chorus samarbete med ELASTX

Fredrik Henriques, som är tekniskt ansvarig på Chorus, fick våren 2013 en rekommendation av en utvecklare att testa ELASTX Jelastic PaaS. Chorus använder sedan 2014 även ELASTX Openstack IaaS(öppet ramverk för infrastruktur som tjänst, ELASTX anm.). “När ELASTX lanserade sin Openstack IaaS så blev jag nyfiken”, berättar Fredrik. “Då vi jobbar med den absolut senaste tekniken, vill man hålla sig uppdaterad och här kan jag spinna upp valfritt OS. Vi labbar en del med t.ex. CoreOS.

Eftersom “time to market” är väldigt viktigt för oss så är ELASTX Jelastic PaaS perfekt. Möjlighet att kunna skapa samt klona hela miljöer underlättar mycket. Att det är anpassat för utvecklare med full GIT integration samt att via kontrollpanelen få full kontroll på alla miljöer är ovärderligt, berättar Fredrik.

ELASTX ser fram emot att fortsätta resan med Chorus och den viktiga utmaning de har för att underlätta för sjukvården!

Om Chorus

Chorus har sedan starten 2007 haft två riktmärken för sitt arbete. Att göra det komplexa lite enklare och mer begripligt samt att arbeta inom områden där de tror att nya idéer och grepp verkligen gör nytta. Chorus har utvecklat ett antal verktyg för att göra hälso- och sjukvården mer anpassad till patienters och anhörigas behov!

Läs mer: chorus.se | info@chorus.se

#customer

Read next

See also

ELASTX tekniska lösning som baseras på Kubernetes möter våra höga krav på säkerhet och tillgänglighet

Säkerhet, tillgänglighet och en garanti på att data aldrig lämnar EU var några av de krav som fintech-bolaget LeanDev värdesatte i jakten på en ny driftleverantör.

Read more

Bonnier News valde ELASTX för att bygga sin nya digitala plattform

I samband med sitt 150-årsjubileum 2013 beslöt Bonnier News AB att gå från manuell serverhantering till en fullt automatiserad plattform.

Read more

Svarstiderna minskades från 250-300 till 3 millisekunder

Reforce International AB var i behov av en IT-plattform med hög prestanda som enkelt kunde skala upp i kapacitet.

Read more