Vår molnplattform är byggd på SSD!

2013-10-07 - Reading time: 2 minutes #storage

“Vi var väldigt kräsna i vårt val av arkitektur för vår nya molnplattform. Den enda lagringsleverantör som uppfyllde våra krav var SolidFire” - Joakim Öhman, VD, ELASTX

“SolidFire’s teknologi gör det möjligt att leverera garanterad prestanda för applikationer. Denna teknologi är en av grundstenarna som gör det möjligt för ELASTX att leverera en oslagbar kundupplevelse” - Joakim Öhman, VD, ELASTX

Elastx är en ny spelare inom “Platform as a Service”, som innebär att vi tar ett större grepp än endast “Infrastructure as a Service”. Vi på ELASTX har en lång bakgrund av att bygga hostinglösningar samt tung systemintegration. Vi tog denna erfarenhet och byggde en av de mest robusta och driftsäkra hostingplattformarna på marknaden idag. Genom att bygga en helt ny infrastruktur, så undvek vi prestandaproblem som annars skulle vara oundvikliga med äldre lagringslösningar.

Eftersom vi kunde bygga nytt ifrån grunden så kunde vi utveckla en högpresterande äkta PaaS tjänst med hög skalbarhet. Denna plattform är byggd för prestandakrävande Utvecklings/Test/Produktions - applikationsmiljöer. Vi förstod att äldre “legacy” system inte skulle kunna möte våra kunders prestanda krav samt att det skulle bli omöjligt att garantera prestanda väl kundbasen växer. Med detta i åtanke så valde vi en 100%-ig SSD lagringslösning. För att råda bot på prestandafluktation och för att kunna leverera nästintill förutsägbar prestanda för våra kunders applikationer så föll valet på Solidfire för våra två molnplattformar (Jelastic PaaS och Openstack IaaS).

Vi hade 5 teknikkrav som skallkrav för våra nya molnplattformar:

  • 100% SSD baserat
  • Inline execution of all efficiencies (utan några prestanda begränsningar)
  • Integration med OpenStack och Jelastic
  • Linjär skalbarhet
  • Sub 1 millisekund i latency

Läs Elastx case study

#storage

Read next

See also

Life as a hosting provider: How Elastx checked off all the boxes on their storage wishlist

I have been working with data center and storage solutions for 18 years and one of the things on the top of my wishlist has been a storage system that could keep up with the rest of the infrastructure.

Read more

Elastx utklassar AWS och Rackspace

ELASTX svenska molnplattform betydligt snabbare än Amazon och Rackspace i oberoende test. Den svenska molnplattformsleverantören ELASTX visar i en oberoende test gjord av Cloud Spectator att dom är betydligt snabbare än de ledande internationella molnleverantörerna Amazon och Rackspace.

Read more