En plattform som kan skala

2016-11-08 - Reading time: 4 minutes #customer

Storebadge valde att drifta hela sin lösning på ELASTX Jelastic PaaS främst för tillgång till lokal teknisk support, flexibel skalning när de växer samt snabb “time to market”.

Storebadge är en ny förtroendeaccelerator för e-handel som bygger på kundomdömen. Tjänsten används för att utvärdera nätbutiker baserat på oberoende omdömen ifrån riktiga köp. Butiker som använder Storebadge måste följa en uppförandekod och detta tillsammans med bekräftade omdömen borgar för en trygg och säker nätshopping. Plattformen är byggd för att rullas ut i flera länder och i dagsläget så är den tillgänglig på engelska, svenska samt finska. Ytterliggare språk kommer läggas till.

Vi fick möjlighet att fråga ut Johan Frykendahl som är grundare samt VD för att ta reda på lite mera varför Storebadge valde ELASTX Jelastic PaaS och vad de gillar med plattformen.

Berätta om Storebadge

Kundomdömen för digitala butiker har växt kraftigt i popularitet och vi bestämde oss för att bygga en plattform som säkerställer kvalitativa kundomdömen och hjälper E-handlare att maximera sin potentiella försäljning i denna snabbväxande kanal.

E-handlare använder Storebadge för att öka sin försäljning genom att köparna skriver omdömen hur de upplevt sitt köp. Kundomdömen är extremt stort i Danmark och vi ser en möjlighet att snabbt ta marknadsandelar i Sverige samt andra länder. Ett sammansvetsat team i kombination med ett kraftfullt marknadserbjudande ger oss bra förutsättningar att lyckas.

Vi har jobbat på detta projekt i nästan 2 år och Storebadge lanserades officiellt den 12 mars 2015. Johan Frykendahl är en av grundarna som även var med och grundade varumärket “Trygg E-handel” som idag används av majoriteten av de ledande e-handlarna i Norge och Sverige. Jan Lindgren som också är medgrundare samt CTO har tidigare byggt ett antal plattformar ifrån grunden och har utvecklat den tekniska plattformen för Storebadge.

Vilken var Er utmaning?

Vi har en skräddarsydd lösning byggd på PHP och vi hade ett antal olika utmaningar. Det mesta var arkitekturellt samt att lösa designbegränsningar. Hostingen var kritisk och den ville vi hitta en passande lösning för. Vi visste att vi ville ha en flexibel samt en lösning som kunde skala upp IT-kapaciteten i takt med att vi växte. Samtidigt så ville vi inte betala för någonting som inte skulle klara av våra behov om fem år. Servermigreringar ville vi undvika.

Hur såg lösningen ut?

Vi har utvecklat lösningen själva. Genom att välja ELASTX Jelastic PaaS så har vi kunnat snabba upp “time to market” avsevärt eftersom vi inte behövde bekymra oss om att konfigurera och sätta upp driftsmiljön själva. Vi har helt kunnat lita på att ELASTX support samt att plattformen även hanterar mycket av detta automatiskt. Det känns fantastiskt skönt att vi nu har en plattform som vi kan växa med.

Varför ELASTX Jelastic PaaS?

En av de stora anledningarna var att vi inte ville bekymra oss om servrar som behöver underhållas. Med en plattform som skalar automatisk upp och ned vid behov så får vi en kraftfull lösning. Den automatiska vertikala skalningen var också en anledning till att vi valde ELASTX Jelastic PaaS. Vi får även en betydligt mer kostnadseffektiv lösning eftersom vi inte behöver anställa någon för att ta hand om våra servrar. Något vi delvis skulle behövt om vi valt en DIY lösning typ Amazon.

Hur har ni satt upp Er IT-miljö?

Vi har idag 3st olika miljöer:

  1. NGINX Lastbalanserare + 1 Apache / PHP App server
  2. MariaDB som databas. Den ligger på en separat nod, men som pratar med ovan miljö.
  3. Demomiljö som består av NGINX och MySQL.

Nedan är en bild ifrån vår kontrollpanel och miljö Nr.1.

Vad är det bästa med ELASTX Jelastic PaaS?

En stor fördel är all tid vi sparat med ELASTX PaaS och säkerligen mycket huvudvärk jämfört med en DIY leverantör som t.ex. AWS (Gör det själv plattform, ELASTX anm.)

Eftersom vi är en start-up och är väldigt kostnadsmedvetna så gillar jag funktionen att jag via kontrollpanelen kan se exakt vad varje miljö kostar per timme/dag/månad. Väldigt snyggt och lättöverskådligt presenterat.

Vi älskar hur enkelt vi kan uppdatera vår kodbas via GIT. Vi kan själva sätta upp en avancerad miljö och i princip allt vi behöver finns tillgängligt. Vi har under resans gång även fått grym teknisk support ifrån ELASTX support team. Väldigt uppskattat att få lokal teknisk support när det behövs hjälp med plattformen.

Vad betalar ni per månad?

I dagsläget så betalar vi ungefär 1,100 kr per månad. Då är det totalt 3st miljöer som består av 5st servrar, SSD-lagring, Publik IP, SSL samt nattliga backuper (kostar ingenting ELASTX anm.). Då har vi en miljö som är redo att ta ökad last samt att vi har fri tillgång till ELASTX tekniska support.

Tack Johan och varmt lycka till med Storebadge!

Om du är nyfiken på att prova ELASTX Jelastic PaaS så kan du läsa mer samt enkelt skapa ett eget konto under produkter och tjänster.

Läs mer på storebadge.se

#customer

See also

ELASTX tekniska lösning som baseras på Kubernetes möter våra höga krav på säkerhet och tillgänglighet

Säkerhet, tillgänglighet och en garanti på att data aldrig lämnar EU var några av de krav som fintech-bolaget LeanDev värdesatte i jakten på en ny driftleverantör.

Read more

Bonnier News valde ELASTX för att bygga sin nya digitala plattform

I samband med sitt 150-årsjubileum 2013 beslöt Bonnier News AB att gå från manuell serverhantering till en fullt automatiserad plattform.

Read more

Svarstiderna minskades från 250-300 till 3 millisekunder

Reforce International AB var i behov av en IT-plattform med hög prestanda som enkelt kunde skala upp i kapacitet.

Read more