IT-drift

Automatiserade molnplattformar samt tjänster för effektiv drift. Vi erbjuder dygnet-runt-driftstjänster för våra egna men även andra publika och privata molnplattformar.

Om vi ska beskriva vad vi gör med ett ord: automatisering

Lägger ni onödig tid på att sätta upp och underhålla egna servrar, och lever under ständig stress att något ska gå fel mitt i natten? Det slipper ni med en fullt automatiserad premiumplattform där vi sköter all övervakning 24x7. Med vår långa erfarenhet och expertkunskap kan vi hjälpa er dra full nytta av fördelarna med en molnplattform. Vi tar hand om allt som behövs för att er applikation ska kunna köras, men ni har fortfarande full kontroll och frihet. Vi är leverantörsoberoende, vilket innebär att ni fritt kan kombinera våra plattformar med andra och låta oss ta hand om dygnet-runt-drift och support. Vi är certifierade och jobbar främst med OpenStack, GCP (Google) och AWS.


ELASTX molnplattformar

Vi har två egna publika molnplattformar som täcker de flesta behov. Vi hjälper dig att komma igång och du slipper stela avtal eller bindningstider. Hela vår infrastruktur samt kringliggande tjänster är övervakade dygnet runt. Vi kan även skräddarsy en privat lösning för kunder som vill ha ännu mer kontroll över sitt system.

 

iaas_paas_comparison

OpenStack IaaS

Vår egen publika molninfrastruktur, (Infrastruktur-som-tjänst), baserad på OpenStack. ELASTX var först i Norden med att lansera OpenStack publikt och har kört i produktion sedan 2014. Vi kan OpenStack! Det här är en kraftfull infrastrukturtjänst där du kan köra valfri storlek på server och OS, och bara betala för faktiskt användande.

Läs mer om vår nästa generations OpenStack-platform

Registrera dig för ett OpenStack-konto utan kostnad

Jelastic PaaS

Vår PaaS (Platform-som-tjänst) bygger på Jelastic. Vi är den svenska leverantören av Jelastic och ELASTX har högst betyg både i prestanda samt kundsupport. Med Jelastic PaaS kan ni kan skapa en komplett servermiljö för er Java-, PHP-, Ruby-, Python- eller Node.js-applikation (native Docker-stöd finns) och vara igång på bara några minuter. Tjänsten skalar automatiskt och ni betalar endast för faktiskt användande.

Ladda ned vårt produktblad som beskriver vår Jelastic PaaS

Se priser för våra molnplattformar samt skapa konto

 

Kubernetes

Containrar är första klassens medborgare i våra plattformar och Kubernetes är för oss det självklara valet när man vill köra Cloud Native. Cloud Native är en samling teknologier som gör det möjligt för utvecklare att bygga applikationer snabbare, bättre och mer tillgängliga. Vi sätter upp ett eget privat Kuberneteskluster åt dig i vår kraftfulla OpenStack-plattform som körs i våra datacenter här i Sverige.

Läs mer om våran Kubernetes

 

elastx-kubernetes-sverige

 

ELASTX har en certifierad Kubernetes® plattform.

 

kubernetes-elastx-sverige-provider

 

ELASTX är en KCSP (Kubernetes® Certified Service Provider)


ELASTX state-of-the-art Infrastruktur

Att leverera en plattform som presterar i alla lägen kräver kompetens och framförallt mycket järn. Vi på ELASTX har en redundant infrastruktur som sträcker sig över 3 svenska datacenter, med 100Gbps nätverkskapacitet och möjlighet att leverera baremetal-servrar automatiserat. 

datacenters

Tre datacenter i Sverige

Samtliga tre datacenter håller mycket hög nivå med redundant strömförsörjning, kylning samt upplänkar. Strömförsörjning till datacentren är säkrade oavsett längd på strömavbrott.  

Grön el

Alla tre datacentren samt Elastx kontor får sin strömförsörjning via enbart förnybar el.  

Katastrofsäkrade

Samtliga tre datacenter (STO1, STO2 och STO3) har ett avstånd mellan sig på 20km vilket innebär att de är på katastrofsäkert avstånd mellan varandra.  

100Gb nätverkskapacitet

För att hantera de mest krävade laster så har vi en fullt redundant 100Gb nätverksinfrastruktur.  

0.5ms latency mellan datacentren

Vår plattform är designad för att hantera extremt prestandakrävande och stora datakluster mellan våra datacenter. Vår plattform kan skala upp kraftigt med bibehåller prestanda. 

24x7

Vår tekniska support är tillgänglig 24x7 och samtliga våra datacenter är bemannade 24x7.  

DDoS-skydd

Vi erbjuder kraftfulla DDoS-skydd både internt L7-skydd samt externt skydd mot multi Tb volymbaserade attacker. 

Enbart SSD 

All vår blocklagring är byggt på SSD som ger dig bättre prestanda och stabilitet.  

Multipla ISP's

Vi garanterar minst 4st internetleverantör som tryggar din uppkoppling samt prestanda.  


Tjänster för effektiv drift

Vi erbjuder dygnet-runt-driftstjänster för våra egna men även andra publika och privata molnplattformar.

24x7 Support

Som kund hos oss har ni tillgång till lokala, svensktalande tekniker som erbjuder personlig fullstack-support när som helst på dygnet.

24x7 Applikationsövervakning

Vi bevakar era applikationer dygnet runt och hanterar eventuella larm enligt uppsatta larmrutiner. Har ni applikationer som inte ligger på vår plattform utan hos någon annan leverantör, som t.ex. Heroku eller AWS? Inga problem, vi kan även drifta dem åt dig.

Automatiska OS-uppdateringar

Vi kan hjälpa er att automatisera uppdateringar av OS och säkerställa att ni alltid har de senaste säkerhetsuppdateringarna på plats. Vi ser helst ett flöde där servrar installeras på nytt istället för att uppdateras, men ibland så är det inte möjligt och då är denna tjänst trevlig att använda.

  • Vi schemalägger installation av säkerhetsuppdateringar från officiella repos.
  • Det ingår en mjukvara för att uppdatera kärnan utan omstart.
  • Övervakning av uppdateringar kontorstid.
  • 24x7 support.

Vi erbjuder denna tjänst för de flesta större Linux-distributioner.


Om du är intresserad av att höra mer om Elastx syn på en modern driftpartner så kontakta oss för ett personligt möte.